Kako se riješiti infekcije sinusa u 20 sekundi

Nekoliko stvari je gore od infekcije sinusa. Većina ljudi su iskusili simptome upale sinusa kao što su curenje iz nosa i bol lica. Simptomi mogu trajati 10 dana ili 8 tjedana. U najgorem slučaju, mogu trajati i duže. Prema WebMD, više od 37 miliona Amerikanaca pati od upale sinusa (tzv sinusitisa).

sinusi

Postoji način da se riješite infekcije sinusa, odnosno izliječite simptome sinusitisa za 20 sekundi. Sve što trebate učiniti je pritisnuti mjesto između obrva i piti napitak napravljen od jabučnog sirćeta, meda, kadžunskog bibera (ili običnog bibera), i limuna. Slijedite ove upute i riješit ćete se boli vrlo brzo.

Lice sadrži tačke koje kada se pritisnu, mogu osloboditi pritisak. Preporučuje se pritiskati tačke između obrva samo iznad nosa. Ovo funkcioniše jer pritiskom na to mjesto pomažete protoku sluzi i spriječavate sinuse da postanu suhi i upaljeni.

Zatim, koristite napitak koji je predložio David Wolfe. Trebat će vam 1/4 šolje čistoga, nefiltriranog, nepasteriziranog organskog jabukovog sirćeta, 1/2 šolje vode, 1 žlica sirovog meda, i sok od 1 limuna.

Počnite s kipućom vodom. Ulijte toplu vodu u čašu i promiješajte u nju jabukovo sirće. Zatim, dodajte med i biber i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte limunov sok i pijte. David Wolfe preporučuje redovito piti ovaj napitak, dok se simptomi ne uklone.

Izvor:remedydaily

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s